• Gratis verzending
 • Vanaf € 39
 • Gratis retourneren
 • 30 dagen recht op retour

4cookz® - Kamado Verhogingsrek RVS - Universeel geschikt voor 21 inch

€ 44,95*

Beschikbaar, levertijd: 1-2 dgn

 • Gratis verzending vanaf € 39,-
 • Op werkdagen vóór 21:00 besteld: morgen in huis
 • Gratis 30 dagen retourneren
Productinformatie

Roestvrijstalen verhogingsrek. Het rek kan worden gebruikt met een warmte deflector of zonder. Je gebruikt een verhogingsrek om een betere circulatie te krijgen in de kamado als je een heat deflector gebruikt, zodat de steen hoger ligt en niet de warmte volledig blokkeert maar er warme lucht langs de steen kan. Het tweede is dat je een pizzasteen op de verhoger kunt leggen.

Specificaties 4cookz® heat deflector 21" Kamado's :

 • Afmetingen: 42 * 42 * 10.5 cm
 • Gewicht: 0,4 kg
 • Gemaakt van 304 roestvrij staal
 • Geschikt voor pizzastenen van 36 cm

Werken met een pizzasteen

Je kunt een pizzasteen direct op een rooster leggen. Het nadeel is dat er dan weinig lucht circulatie kan plaatsvinden omdat de steen het grootste deel van de kamado doorsnede blokkeert. Daarbij is de steen dan iets onder de rand van de BBQ waardoor het moeilijk is om het erop te leggen en eraf te halen. Met een verhogingsrek kom je boven de rand en kun je makkelijker de pizza bewerken.


Werken met een heat deflector
De Heat Deflector voegt grote flexibiliteit toe aan uw Kamado grill. Hiermee kunt u bakken, braden en roken met indirecte warmte. Onze warmtedeflector laat de warmte rond je eten circuleren om het langzaam te koken, waardoor het ongelooflijk vochtig en zacht blijft. Het frame van de warmtedeflector kan ook alleen worden gebruikt om het kookrooster omhoog te brengen. Het vermindert het potentieel van het verbranden van mals voedsel zoals zeevruchten en groenten.

Wat ook wel gedaan wordt om directe hitte op de heat deflector tegen te gaan, is dat een pizzasteen eronder in het verhogingsrek gelegd wordt. Dit voorkomt dat de steen directe hitte krijgt en zo kun je toch het vlees direct op de heat deflector leggen zonder dat de onderkant van je vlees teveel aanbrand. 

3 kook methodes:

1. Onderste positie
Dit is de meest populaire configuratie voor het bereiden van voedsel zoals spareribs, pulled pork en gevogelte bij zeer lage temperaturen. Met deze configuratie kunt u een lekbak tot 7cm diep tussen de keramische plaat en het grillrooster plaatsen.

2. Hoogste positie
Dit is de beste configuratie voor het bakken van voedsel zoals pizza (pizzasteen vereist), brood en stoofschotels. Gebruik de keramische plaat in de bovenste positie om meer warmte rond uw eten te laten circuleren. Deze configuratie staat niet toe dat een lekbak wordt gebruikt.

3. Alleen het frame gebruiken om op te grillen
Gebruik het frame van de warmtedeflector alleen om uw kookrooster op te tillen om voedsel zoals zeevruchten en groenten te grillen. Het voordeel van deze configuratie is dat het de directe warmte van uw voedsel vermindert. Het is ook goed om "warme" en "hete" zones in uw grill te creëren om te voorkomen dat uw voedsel verkoold raakt. Zet uw houtskool aan de kant van de vuurhaard en plaats uw eten aan de andere kant van uw grill.


4cookz® - plezier aan koken

4cookz® staat voor alles voor de kok: Of het nou gaat om een simpele oventhermometer, of een mooie luxe Kamado BBQ, plezier aan koken krijg je met goede spullen. Als je gewoon functioneel moet koken voor het gezin, houdt van uitgebreid koken als hobbykok of als je professioneel als kok bezig bent, 4cookz® heeft een breed scala aan mooie kook tools. 

4cookz® is onderdeel van 4Goodz, een Nederlandse importeur van diverse productgroepen waaronder kook spullen. Het staat voor kwaliteit, trends en innoverende producten en technieken en constante vernieuwing.

Eigenschappen
Garantie: 2 jaar
Kleur: Zilver
Materiaal: Rvs
Product breedte: 42
Product gewicht: 0.4
Product hoogte: 10.5
Product lengte: 42
Vorm: Rond
Wat zit er in de levering?: In de levering ontvangt u 1 verhoger voor 21"Kamado BBQ's.
EAN: 7436939068096
Merk
4cookz
4cookz® - plezier aan koken
4cookz® staat voor alles voor de kok: Of het nou gaat om een simpele oventhermometer, een mooie prullenbak of BBQ accessoires, plezier aan koken krijg je met goede spullen. Als je gewoon functioneel moet koken voor het gezin, houdt van uitgebreid koken als hobbykok of als je professioneel als kok bezig bent, 4cookz® heeft een breed scala aan mooie kook tools. 
4cookz® is onderdeel van 4Goodz, een Nederlandse importeur van diverse productgroepen waaronder kook spullen. Het staat voor kwaliteit, trends en innoverende producten en technieken en constante vernieuwing.
Alles van dit merk
 • Gratis verzending
 • Vanaf € 39
 • Gratis retourneren
 • 30 dagen recht op retour